Як ефективно точити ножі?

Як ефективно точити ножі?

Тупиє ножі можуть бути використані для розтирання, скрабування (нанесення крему і т. д.) і для вирізання серцевини у фруктах. Ми перепробували безліч нових точилок для ножів, але жоден із них не показав свою ефективність. Тоді нам прийшла думка про використання каменя і сталі для затачування ножів.

Кожен ніж, дорогий або ні, повинен зберігатися в підставці для ножів. Перший раз нож повинен бути заточений в професійних

условиях. В подальшому точити ножі можна самостійно. Однак існує проблема: сучасні сталеві ножі досить важко точити.

Якщо ви вирішили постійно точити ножі самостійно, то краще всього купити для цих цілей камінь високої якості (як правило, ці камені виготовляються в Японії) в магазині, де продаються інструменти, а не там, де представлені кухонні приладдя. Хорошие камни имеют две стороны — одна шероховатая, а другая з більш рівною поверхнею. Перед тим як почати використовувати камінь, потримайте його у воді 15 хвилин.

Використовуємо камінь для затачування ножа.

1. Намочіть полотенце, складіть його кілька разів і покладіть на тверду поверхню. На полотенце положите камень. Таким способом ви зафіксуєте камінь на одному місці. 2. Прикладіть ніж до каменю під кутом на 20°. Учтите, что камень должен касаться только острие ножа. 3. Двигайте ножем по направленню на себе і від себе. Зберігайте угол. Лезвие ножа повинні проходити всю свою довжину по поверхні камня. Нож повинен точиться цілим, починаючи від його кончика і заканчивая основою. 4. Продовжуйте точити нож до тех пор, поки лезвие его не стане острим.

Впрочем, ви побачите, коли настане час остановитися: сторона ножа, противоположная той, яку ви затачиваете, начнет потрескивать. 5. Повторіть такий же процес з протилежною стороною ножа. 6. Після цього слід повторити процес затачування ножа, тільки використовуючи на цьому разі менш шероховату поверхню каміння. У цьому випадку кут між ножем і каменем повинен залишати 25°. Нажимайте на нож

Дуже обережно, щоб його не зломати (після основної заточки кончик ножа стає дуже тонким). 7. Проведіть ножем кілька разів у напрямку на себе і від себе проти точильної сталі.