Ліжко з м’яким узголів’ям: чи варто його купувати?

Ліжко з м’яким узголів’ям: чи варто його купувати?

Раніше в моді були ліжка на металевому каркасі, з пружною сіткою, на високих ніжках, зі строгою спинкою. Тепер популярний низький каркас, ліжка з деревного масиву, а також надувні та з м’яким узголів’ям.

М’яке узголів’я – у чому переваги?
Головною перевагою м’якого узголів’я ліжка є його естетика. Забезпечується зонування простору, створюється чудовий дизайн. Для цього нічого додатково не треба робити. Спальня може бути оформлена в будь-якому стилі і скрізь буде доречне таке ліжко.

Різноманітність матеріалів, які використовують виробники, кольорів – гарантія того, що буде куплено саме те ліжко, про яке мріялося.

Різноманітність ліній та форм
Підголів’я може бути високим, привертати до себе увагу. Воно буде виглядати добре, якщо інші стіни спальні будуть прикрашені картинами, фотографіями, килимами. Кордони цього елементу іноді підкреслюються дерев’яним каркасом-рамкою. У цьому створюється ефект недбалої розкоші.

Якщо головне масивне, але каркас-рамка не передбачений, ліжко начебто розчиняється в навколишньому просторі. Може бути створена гарна ілюзія. Контраст кольору обшивки з декором стінок не дозволить їй зникнути.

Високе м’яке узголів’я ліжка та полиці на стіні для фотографій, будильника – поняття, що взаємовиключають. Доведеться задовольнятися тумбою. М’яка спинка у формі валика – це комфорт без обмежень. Ліжко залишається підкреслено відокремленим елементом.

Підвісне м’яке узголів’я – неординарний варіант спинки, найекстравагантніший з усіх існуючих. У ньому є щось геніальне.

Практичність під питанням
Чи легко очистити м’яке узголів’я від забруднень? З ним роблять так само, як і з м’якими меблями. Багато залежить від того, з якого матеріалу воно зроблено. Ускладнення конструкції ліжка хоч і додає клопоту з погляду очищення від забруднень, викликає лише позитивні емоції.

Зробити своїми руками
М’яке узголів’я ліжка може нагадати матрац. У цьому насправді немає нічого дивного. Якщо замість нього зафіксувати на стіні подушки різних кольорів та форм у хаотичному порядку, вийде, знову-таки, м’яке узголів’я. Можна самостійно його виготовити, будь-який, навіть найфантастичніший, проект втілити практично.