Властивості безпружинних матраців

Властивості безпружинних матраців

Вчені з’ясували, скільки часу кожен представник людства витрачає на сон упродовж свого життя. З розрахунку середньої тривалості, що становить близько сімдесяти п’яти років, двадцять п’ять із них ми спимо. Отже, одна третина життя нам приділяється на відпочинок. Природна потреба відпочивати спричиняє природну потребу робити це якісно та комфортно. Цю потребу можуть задовольнити різні безпружинні матраци, у великому асортименті представлені десятками виробників.

Безпружинні матраци, здатні забезпечити комфортний відпочинок, можуть бути виготовлені на основі натуральних або штучних наповнювачів, що безпосередньо впливає на їхню вартість. Такі матеріали, як кокосова койра, водорості, волосся коня, перо або пух, синтепон, натуральний або штучний латекс, пінополіуретан або поролон, є матеріалами, що часто використовуються для виробництва наповнювачів шарів для матраців без пружин.

Безпружинні матраци: найкращий винахід для комфортного сну

Матрасна конструкція, як правило, складається з декількох різних шарів – наповнювачів, розміщених у певній послідовності та мають певну товщину. Унікальні варіанти поєднання шарів наповнювача допоможуть індивідуально підібрати безпружинний матрац відповідно до уподобань та потреб кожного клієнта.

Одним із найпоширеніших матеріалів для створення матрацних блоків найчастіше є натуральний латекс. Він має товщину від сантиметра до п’ятнадцяти. Цей унікальний матеріал забезпечує безпружинні матраци якостями, що адаптують його поверхню під кожен вигин людини, що лежить на його поверхні, якісно здійснюючи підтримку тіла по всій поверхні. Довговічність матеріалу дозволяє зберігати вихідні характеристики досить тривалий час.

Волокно з кокосу відноситься до екологічно чистих матеріалів, що гарантують гіпоалергенність та антибактеріальність. Більш того, природні компоненти екологічно чистих матеріалів забезпечують чудову вентиляцію, що досягається безперешкодною циркуляцією повітря та найлегшим теплообміном між шарами. Однак кокосове волокно найбільше підійде любителям жорсткого ложа, оскільки найчастіше завдяки саме цьому матеріалу виробниками досягається композиційне оснащення матраців для надання їм більшої жорсткості.

Безпружинні матраци, незалежно від видів наповнювачів разом з підвищеною комфортністю сну забезпечують ортопедичний ефект, а тому дуже корисні дітям різного віку для правильного розвитку та зростання, а також для більш дорослої вікової групи, і тим більше корисні для людей, які мають проблеми з хребтом. Ортопедична функція безпружинних матраців не тільки забезпечує профілактичні заходи, запобігаючи викривленню, деформації, порушенню постави та інших проблем хребта, але й підтримує нездоровий хребет у щадному режимі. У таких випадках матрац з ортопедичними функціями просто незамінний.