Підготовчі роботи перед укладанням лінолеуму

Підготовчі роботи перед укладанням лінолеуму

Сама процедура укладання даного виду покриття для підлоги досить проста. Повною мірою осмислити весь процес і виконати його власноруч не складе особливих труднощів. Проте «прохолоджуватися» не доведеться. Щоб виконати укладання лінолеуму справді якісно, ​​потрібно зробити підготовку основи. По праву це вважається одним із найважливіших та відповідальних етапів роботи. Якщо цю операцію виконано добре, можна справедливо вважати, що половина справи вже зроблено.

У кімнаті з дощаною підлогою потрібно міцно та надійно закріпити весь настил. Швидше за все, не потрібно пояснювати, що рухлива та неміцна основа через певний час може призвести до пошкодження покладеного покриття. Саме у зв’язку з цим фактом, всі запобіжні заходи раціональніше виконати заздалегідь.

У випадку з неміцною підлогою на всю основу укладаються плити ДСП, які закріплюються за допомогою шурупів. Звичайно ж, всі шурупи вкручуються «потай» (на це слід звернути окрему увагу). Зрештою виходить ідеально рівна площина.

Зрозуміло, найкращою основою для лінолеуму є стяжка з бетону. Але, загальна трудомісткість робіт із укладання від цього не знижується. За допомогою будівельного рівня, в обов’язковому порядку контролюється нахил, та перевіряється наявність суттєвих перепадів та нерівностей. Якщо дані неприємності виявлені, рекомендують виконати фінішну стяжку, із застосуванням спеціальних сумішей, що само вирівнюються. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим, що поверхня рівна. Слід сказати, що міцна бетонна основа прослужить дуже довго, і при цьому замінити підлогове покриття, що зносилося, на нове не складе особливих труднощів.